Taletidskort vs. mobilabonnement

Det er svært at give en overordnet vurdering af, hvorvidt du bør vælge et taletidskort eller et mobilabonnement. Jeg har dog væsentlige faktorer, du skal inddrage i din vurdering, hvorefter du bedre vil være i stand til at finde ud af, hvilke valg du skal tage i forbindelse med dit mobilforbrugs fremtid. Generelt set, kan du altid holde dig opdateret på mobilområdet her på denne blog.

Mobilabonnement

Fordelen ved et mobilabonnement er, at du får en fast regning hver måned og derfor kan lave et fast budget at gå efter. Det giver teleselskabet mulighed for at kunne tilbyde dig en fast lav pris, da de kender den formodede øvre grænse for dit mobilforbrug.

Ulempen ved et mobilabonnement er imidlertid den, at du som mobilkunde også kan have et mobilabonnement, som du ikke helt udnytter indholdet af. Hermed spilder du penge på mobilydelser, som du ikke bruger, hvorfor teleselskabet tjener gode penge på dette.

Taletidskort

Fordelen ved et taletidskort er, at du kun betaler for dit egentlige forbrug. Du skal derfor ikke bekymre dig om, at du ikke bruger alt indholdet i dit abonnement til fordel for teleselskabet. Du får ved et taletidskort ikke en fast regning, men derimod en varierende, eftersom dit mobilforbrug formentlig også er varierende.

Ulempen ved et taletidskort er, at du betaler en noget højere pris for dit mobilforbrug, end hvis du havde valgt et mobilabonnement.

Taletidskort kan købes mange steder både online og offline, hvilket Netto er et synligt bevis på (se tilbud).

Anbefaling

Vores anbefaling går på, at du som forbruger skal kende dit eget forbrug for at kunne tage stilling til, hvilken slags mobilydelse du har behov for. Kig derfor dine regninger igennem for at se, hvordan du faktureres for dit mobilforbrug. Dette er en god idé, da du som almindelig forbruger kan have svært ved at huske, præcis hvor meget data du har brugt eller hvor mange timer du har snakket i telefonen. Og husk så på, at det mest økonomiske for dig naturligvis er at tage stilling til, hvad der er billigst for dig på længere sigt og ikke bare den næste måned frem.

Så find dit reelle forbrug på baggrund af de sidste måneder (find f.eks. et gennemsnit), og tag derefter stilling til, om du bør købe et taletidskort eller et mobilabonnement. Når du kender dit mobilforbrug, kan du også i langt højere grad vurdere, hvilket mobilabonnement du skal have. Det er derfor en kæmpe fordel for dig, at du kender dit faktiske forbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *